Най големият онлайн магазин за Авто Аксесоари (Автоаксесоари), Тунинг магазин, Тунинг аксесоари, Автотунинг

Полезни ли са ветробраните?

Ветробрани, тунинг аксесоари, тунинг авточасти, ветробрани Heko, монтиране на ветробраните, В модерната вселена на колите съществуват тунинг аксесоари, които изиграват важна роля по време на пътуване.

Ветробраните са едни от тези аксесоари. Бихте могли да ги чуете не само под това наименование, някои хора ги наричат още ветроупорни или дефлектори. В тази статия ще използваме названието ветробрани и ще допълним, че у нас бихте могли да намерите ветробрани на различни фирми.


Несъмнено най-нашумялата марка, които се е установила у нас е на полската компания Heko. Компанията изработва и придържа ветробрани за повече от хиляди и петстотин марки превозни средства, което разбира се говори колко мащабна е тя. Друг модел ветробрани, които бихте могли да намерите на нашия пазар е на немската компания ClimAir. Компанията предоставя ветробрани за повече от хиляда коли, но доставката им обичайно се бави, понеже се изработват след предварително заявление. Друго, което бихме могли да допълним е, че ветробраните Heko се изработват само в черен цвят, а ClimAir в три цвята – черен, тъмно сив и прозрачен. По този начин разполагате с възможността да съчетаете ветробраните с боята на превозното средство. В магазините бихте могли да намерите още и китайски ветробрани, които много наподобяват по форма и цвят на Heko, но не разполагат с такова разнообразност като полската фирма. А ако става дума за цената, безспорно китайските са ветробрани са по-евтини. Но както вече написахме отсъствието на разнообразност и подозрението, че не са качествени, дава много голямо предимство на Heko и ClimAir .


Начини на монтиране на ветробраните

Съществуват два вида „привързване“ на ветробраните към вратите на автомобилите. Единият начин е посредством лепене с двойно залепваща лепенка за външната част на вратата, с други думи за рамката. Но избора не е много подходящ, преди всичко ако харесвате високите скорости, понеже съществува заплаха ветробраните да се разлепят и да удивят някои участник на пътя. Но не се безпокоите! Даже и да се стигне до там това няма да доведе до големи последици, защото ветробраните като цяло не тежат повече от 500-600 грама. Вторият начин за инсталиране на ветробраните е много по-добър и надежден. При него те се слагат в прозрачния отвор на вратите и част от тях навлиза в рамката. Ветробраните на Heko и ClimAir употребяват точно този тип на закрепване, но с една минимална разлика. При полските ветробрани освен двойно залепващите лепенки има и п-образни планки, които се прикрепват към ветробраните, за да може по-добре да се закрепят за вратата. Немските ветробрани нямат подобни планки, понеже те запълват много добре прозрачния отвор.


Полезни ли са ветробраните?

Ветробраните биха могли да ви осигурят едно по-хубаво пътуване. Шансът прозорците да са отворени по време на пътуване ще допринесе за по-свежата обстановка в автомобила и едновременно с това въздушната струя няма да навлиза пряко в лицата на пътниците. Друга огромна изгода на, която се наслаждават собствениците им е, че по време на пътуването и в дъжд може да открехнат лекичко прозорците си и да понижат същественото запотяване на стъклата без да прониква дъжд в автомобила.


Естествено съществуват и такива хора, които ще кажат, че климатика и парното ще им свършат същата дейност като ветробраните. Все пак и така да е, те ще бъдат един чудесен помощник. 

Публикувано на: 04/05/2017

ветробрани, стелки ,тунинг , тунинг авточасти, тунинг брони

Онлайн Магазин за Тунинг Части и Специални Тунинг, Поръчки, ТУНИНГ, АВТОтунинг © 2022 - SEO by WebsitePr