Най големият онлайн магазин за Авто Аксесоари (Автоаксесоари), Тунинг магазин, Тунинг аксесоари, Автотунинг

Туниг на автомобила

Ветробрани, стелки ,тунинг , тунинг авточасти, тунинг брони, тунинг фарове ,тунинг стопове , тунинг авточасти, тунинг за коли, кристални стопове, кристални фарове, диодни стопове, ксенон, ксенон hi, ксенон h4, ксенон h7, ксенон d2s, ксенон dls, тунинг предна броня, тунинг задна броня, спойлер ,спойлер за предна броня ,спойлер за задна броня, спойлер за багажник, спойлер за задно стъкло ,m пакет ,amg пакет ,пакет gti ,пакет степенки, рингове за табло, ангелски очи,  тунинг решетки, тунинг светлини, вежди за фарове

Тунинговане на автомобили се превърна както в разпространено хоби, така и  спомага за развитието на автомобилната индустрия. Тунинговането на автомобила освен, че модифицира неговия външен и вътрешен облик, той подобрява показателите му и начина на управление, така че да се пасне най-добре на стила на каране на собственика му. Тъй като автомобилите пуснати в действие от заводите са с осреднени експлоатационни настройки, които са съобразени със средностатистическия човек, тунинга се превръща в метод за модифициране на визията и характеристиките на автомобила към желанията на притежателя му. За да постигнете по-добра икономичност, повече мощност и по-голям комфорт, различните автомобили могат да се модифицират, като се тунинговат.


Автомобилните състезания също се свързват с тунинговането на автомобили, макар че повечето спортни бегачки никога не се състезават или поне не официално. Тези коли по-скоро са изработени за удоволствието да ги караш. Следващ главен  тунинг аспект е промяната на екстериора. Това включва модификация на аеродинамичните характеристики на колата, посредством предни и задни брони, ветробрани, спойлери и олекотени джанти.

Тунингът на каросерията обхваща прибавяне или модифициране на спойлерите и каросерията. В повечето пъти това се прави, за да се подобрява аеродинамичността на автомобила като се заменят спойлерите и предната броня или задната броня. Друг начин за подобряване на аеродинамичността е олекотяването на автомобила посредством замяна на части от каросерията като  например тавана или огледалата с такива части ,направени от  по-лек материал. Понякога тези модификации се извършват с цел подобряване на външния облик на автомобила, като при прибавяне на непотребни хлътнатини, големи джанти или естетически модификации, които не допринасят за аеродинамичността на автомобила.

Друга разпространен метод при тунинговане на автомобила е така нареченото "бръснене" или "измиване". Този тунинг метод обхваща унищожаването на дръжките по вратите, спойлерите, емблемите, ключалките и др. Главна причина за това е направата на по-чист и гладък вид на автомобила с малко разклонения по линиите на каросерията. В този случай вратите и багажника се отварят дистанционно.

Публикувано на: 31/01/2017

ветробрани, стелки ,тунинг , тунинг авточасти, тунинг брони

Онлайн Магазин за Тунинг Части и Специални Тунинг, Поръчки, ТУНИНГ, АВТОтунинг © 2022 - SEO by WebsitePr